Starter planlegging ved Bergen museum

Statsbygg har inngått kontrakt med rådgivningsselskapet Sweco Norge AS, Bjerk og Bjørge arkitekter AS og Helge Schjelderup AS for rehabiliteringen av Bergen museum, De naturhistoriske samlinger.

Kontrakten mellom partene ble signert 14. mars og arbeidet starter opp umiddelbart.

Statsbygg har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å gjennomføre rehabiliteringsprosjektet Bergen museum, De naturhistoriske samlinger frem til ferdig skisseprosjekt, som forventes å være sluttført i mars 2012. Det tas sikte på videreføring av prosjektet, men dette avhenger av nytt oppdragsbrev etter godkjent skisseprosjekt.

– Vi er i en tidlig fase av prosjektet, men det er veldig gledelig at vi nå har fått signert kontrakt for gjennomføring av viktige forundersøkelser, sier prosjektleder Arne Chr. Blix i Statsbyggs byggherreavdeling.

Dersom Kunnskapsdepartementet utvider oppdraget, kan detaljprosjekteringen starte i januar 2014 med mulig byggestart i oktober samme år. Med denne foreløpige fremdriftsplanen er forventet ferdigstillelse av Bergen museum satt til mai 2017.

Bergen museum, med interiør og utomhusanlegg er i Kunnskapsdepartementets forslag til Landsverneplan foreslått fredet, og skal derfor behandles som fredet. Første del av bygget ble tegnet av arkitekt Johan Henrik Nebelong og sto ferdig i 1865. I 1896 ble det gjort en påbygging med to sidefløyer tegnet av arkitekt Hans Jakob Sparre. Totalt er bygget på 10 050 kvadratmeter.