23 nye bygg fra Statsbygg i 2010

Statsbygg ferdigstilte 23 bygg i 2010. De to desidert største var Halden fengsel og Høgskolen i Vestfold.

Det viser Statsbyggs årsmelding for 2010 som i en oversikt tar for seg alle nybygg og ombygginger der kostnadsrammen var mer enn 5 millioner kroner. Den totale sluttkostnaden for de 23 byggene var 2,6 milliarder kroner.

Andre ferdigstilte prosjekter i 2010 er blant annet Kystverkets administrasjonsbygg i Kabelvåg, Senter for nordlige folk i Kåfjord og byggetrinn tre for Statens havarikommisjon for transport på Kjeller. Se hele oversikten på side 19 i årsmeldingen.

Statsbygg har til enhver tid om lag 160 byggeprosjekter under arbeid. Prosjektene er av ulik størrelse og i ulike faser. Ved utgangen av 2010 var 30 av de pågående prosjektene i detalj- eller byggefasen. Det største byggeprosjektet Statsbygg har for tiden, er samlokaliseringen av Høgskolen i Bergen på Kronstad. Andre store igangsatte byggeprosjekter hvor Statsbygg er byggherre, er blant annet Gulating lagmannsrett i Bergen, utvidelsen av regjeringskvartalet i Oslo med regjeringsbygg nr 6, nytt odontologibygg for Universitetet i Bergen og rehabiliteringen av Domus Media med Universitetets aula i Oslo.

Her finner du årsmeldingen