Vei og Anlegg 2012 med store ambisjoner

Tid og sted for messen Vei og Anlegg 2012 er fastsatt. – Jeg har ambisjon om å ”brushe” opp messen, sier direktør Anita Helene Hall i Maskingrossisternes Forening (MGF).

Fakta MGF

 

105 medlemsbedrifter som representerer 2 500 ansatte

Representerer en omsetning på 10 milliarder kroner

Stiftet i 1913

 

MGF er organisert i 7 grupper:

- gaffeltrucker

- anleggsmaskiner

- trebearbeiding

- kompressoranlegg

- verktøymaskiner

- kraner

- sliperingen

- Kryss av 9. til 13. mai 2012 i kalenderen, da blir det klart for messe på Hellerudsletta, opplyser Anita Helene Hall.

Hall er relativt fersk i sjefsstolen i MGF. I fjor høst begynte hun i stillingen som direktør og har brukt mye av sin tid fram til nå til å møte og diskutere problemstillinger i bransjen med foreningens medlemmer. Nå er hun klar for å ta fatt på planleggingen av neste utgave av messen Vei og Anlegg, som er kjent som en tradisjonsrik messe og en viktig aktivitet for foreningens medlemmer.

- Målet er at den skal komme i en litt ny drakt. Selvsagt skal vi holde mye av det tradisjonelle med messen ved like, men litt fornyelse vil det bli, sier hun. Første steg på veien har vært å forme en ny og moderne logo.

Ved sist messe i 2009 var antall besøkende på 18 248, på et tidspunkt der finanskrisens varsellamper satte en kraftig støkk i bransjen. Messen i 2006 hadde nærmere 22 000 besøkende, i det som var svært gode tider.

Høye mål

- Nå ser vi optimismen i bransjen og jeg tror neste års messe kommer på et godt tidspunkt. Vi har mål om 23 000 besøkende og 200 utstillere, sier Hall. Ved de to siste messene har antall utstillere ligget i overkant av 170.

Utstillerområdet utendørs på Hellerudsletta er 42 000 kvadratmeter og har sine klare begrensninger når det gjelder ekstra utstillerplass. Derfor blir det nå også satset på å legge deler av messen inn i en nybygd messehall på 5 000 kvadratmeter. Det må til for å klare å øke antall utstillere.

 – Jeg håper dette blir en attraktiv plassering for enkelte aktører som kan tenke seg å være innendørs. I tillegg satser vi på å ha aktiviteter inne i hallen, slik at det vil bli en naturlig publikumstilstrømning til dette området, sier hun.

Hall opplyser at det vurderes å etablere et demonstrasjonsområde for maskiner.

– I tillegg ønsker bedre flyt i logistikken for både utstillere og besøkende og det vil komme på plass en nettbasert påmeldingsplattform både for utstillere og besøkende, sier hun. Påmeldingen for utstillere starter i september 2011.

Enkelte dager av messen vil bli organisert som temadager med et konferansekonsept. – Temaene blir spikret i innen september. Jeg ser det som aktuelt at vi for eksempel setter av en dag hvor vi ser på rekruttering til bransjen og tar oss spesielt av ungdom. Behovet for mekanikere til vår bransje er stort, sier MGF-direktøren.

Rapporterer om interesse for messen

Selv om et er 14 måneder til messen, er interessen betydelig, opplyser hun.

 – Mange har sine faste standplasser og har planene klare i bakhodet, det er tydelig at Vei og Anlegg 2012 er noe våre medlemmer skal være med på. Derfor er det viktig for oss å satse på denne messen og løfte den opp, slik at den blir et godt utstillingsvindu for aktørene i bransjen, sier hun.