JM Norge velger Con-Form

JM Norge (tidl. JM Byggholt) har inngått avtale med Con-Form som totalunderentreprenør på råbygg. Avtalen vil omfatte 20 prosent av Con-Forms kapasitet.

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å standardisere og effektivisere vår boligproduksjon, sier direktør Forretningsstøtte Ole Kristian Ruud i JM Norge AS.

Avtalen som går over fem år, omfatter komplette råbygg, plasstøpt og med bruk av plattendekker og skallvegger.

Ruud er overbeviste om at dette vil medføre en optimalisert, kostnadseffektiv og sikker produksjon. Standardisering av råbygg vil også gi større muligheter for standardisering av øvrige bygningselementer.

– For begge parter er det viktig at råbyggsentreprenøren kommer inn i en tidlig fase av prosjekteringen slik at byggesystemet kan utnyttes best mulig med tanke på rasjonelle løsninger med best mulig utnyttelse av tomtene, kommenterer Ruud.

– Det meste av vår boligbygging vil skje i allerede tettbebygde områder og få preg av ”utfyllingsprosjekter” som krever stor grad av fleksibilitet, noe vi vet dette systemet har, fremholder han

Den svenskeide boligbyggeren har videre også lagt vekt på miljøarbeidet til Con-Form. Det er satt klare krav til bruk av miljøgodkjente produkter, målinger og reduksjon av kraftforbruk samt krav til utnyttelse av transport.

Administrerende direktør Bjørn Ole Rasmussen i Con-Form AS synes det er både spennende og utfordrende å inngå en så langsiktig og omfattende avtale.

– For vår del betyr denne avtalen en større trygghet og forutsigbarhet i virksomheten og muligheter for bedre utnyttelse av produksjonsressursene. Vi er allerede en stor leverandør av komplette råbygg til boligbransjen og ser frem til gjennom denne avtalen å få utvikle oss i et tett samarbeid med en av Norges største boligbyggere, sier han og opplyser at avtalen med JM vil legge beslag på rundt 20 prosent av selskapets totale kapasitet.