Swecodagen - arena for bærekraftig handlekraft

17. mars samler rådgiverselskapet Sweco bygge- og anleggsbransjen til seminar som har fokus på bærekraftige løsninger.

- Bransjen står for over 40 prosent av energibruken i Europa. Sammen med myndighetene og næringen ønsker vi å gjøre noe med dette, sier administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven.

Hverven håper seminaret vil gi påfyll til bransjen om hvordan fremtidsrettede løsninger kan bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling, både i Norge og i et større perspektiv.

- Vi som rådgivere ønsker vi å gå foran og sette nye standarder i bransjen. Det betyr at vi hele tiden utfordrer oss selv til å finne nye og bedre helhetsløsninger. Seminaret er en viktig møte- og debattarena hvor vi belyser noen av de temaene som skaper grobunn for de bærekraftige resultatene som både ivaretar lønnsomhet, miljøkrav og det sosiale aspektet, sier Hverven.

- Med de riktige løsningene innen bygg, anlegg, arealbruk og transport har vi et stort potensial til å redusere energibruken. Vi ønsker, sammen med sentrale aktører, bidra til dette.

Stor interesse
Seminaret samler nærmere 170 deltakere. Hverven mener det vitner om at dette er et viktig tema som bransjen og myndighetene blir mer og mer opptatt av.

- Denne type temaer kan ikke lenger sees isolert. Fremtiden vil mer og mer handle om å få til bærekraftig handlekraft gjennom en flerfaglig tilnærming og et 360 graders perspektiv i måten å jobbe frem de gode løsningene på, mener Hverven.

- Viktige fremtidige løsninger
Dette er første gang Sweco arrangerer en slik dag i Oslo, og selskapet håper at dette kan bli et årlig arrangement.

Sweco har samlet spennende foredragsholdere til seminaret. Blant annet skal forfatter og reklamemann Ingebrigt Steen Jensen snakke om hva som kjennetegner verdens beste virksomheter. Professor Per Arne Bjørkum snakker om ”Grønn endring i byggenæringen”. Andreas Gyllenhammar fra Sweco i Sverige er en kjent klimaprofil i hjemlandet, og vil fokusere på hvordan Sweco kan bidra til å ta oss videre fra dagens situasjon.

Arrangementet går av stabelen på Den Norske Opera & Ballett.