Flyselskaper unngår Tokyo

En mengde internasjonale flyginger til Japans hovedstad Tokyo er stanset eller omdirigert på grunn av frykt for stråling.

Tyske Lufthansa omdirigerte fra tirsdag alle sine flyginger fra Tokyo til Osaka eller Nagoya sørvest for hovedstaden. Selskapet opplyser at det vil la være å fly til Tokyo i alle fall fram til helgen på grunn av strålingsfare.

Air China har innstilt alle flyginger til den japanske hovedstaden fra Beijing og Shanghai, hovedsakelig som følge av lav kapasitet ved enkelte flyplasser i den japanske hovedstaden. Det taiwanske selskapet EVA Airways har innstilt alle flyginger til Tokyo og Sapporo ut mars.

Samtidig melder reiseselskaper om en kraftig økning i antall billetter solgt for reiser fra Japan til USA, mens det selges færre reiser til Japan.

Urolige reisende avlyser Japan-turer, mens andre endrer billetten for å unngå mellomlandinger i Tokyo, hvor det er registrert lave strålingsnivåer fra utslippene ved atomkraftverket i Fukushima nord for hovedstaden.

Enkelte flyselskaper har flyttet sine ansatte ut av Tokyo. Fransknederlandske Air France-KLM sendte samtlige av sine ansatte til Osaka allerede mandag.

British Airways, Virgin Atlantic og Finnair opplyser at de opprettholder sine flyginger til Tokyos lufthavner Narita og Haneda.