Totalentreprenørene napper på Vestfold-pakken

Psykiatrien i Vestfold har samlet en portefølje av tre prosjekter på Granli, Linde og Skjerve i Tønsberg-området, som skal legges ut på Doffin i mars/april 2011.

De utnytter en ny teknologi i markedskommunikasjonen sin, kalt webinar.

Prosjektet har en tydelig BIM-ambisjon og byggherren er spent på å se hvem av totalentreprenørene som vil vise seg frem og sloss om prosjektporteføljen. Dette med BIM og åpenBIM er nytt for de fleste.

Noen av totalentreprenørene har vist interesse for Vestfold pakken så langt er Skanska, Veidekke, HENT, OKK, Atlant og Seltor.

Alle har vært eller er til stede på webinarene som byggherren Psykiatrien i Vestfold (PiV), som er en del av Helse Sør-Øst, har kjørt.

Det er også i innspurten mulig å melde seg på det siste webinaret, og det er dermed mulig at flere totalentreprenører melder seg på i oppløpet.

Helse Sør-Øst RHF har mange spennende prosjekter, store og små, i tiden fremover. Ikke minst kommer det store prosjektet Nytt Østfoldsykehus på Kalnes som skal ut i entreprisemarkedet i løpet av våren, og noe av interessen kan nok skyldes posisjonering og trening for dette.

Tilbudskonkurransen gjelder en totalentreprise for en prosjektportefølje – Vestfold pakken - som er sammensatt av følgende prosjekter;

1) PFA Alderspsykiatri på Granli ved Sem/Tønsberg – ombygg ca. BTA 650 m2/tilbygg ca. BTA 390 m2,

2) Nordre Vestfold DPS på Linde på Nøtterøy/Tønsberg – ombygg ca. BTA 1 500 m2/tilbygg ca. BTA 1 500 m2 og

3) Samlokalisert Vestfoldklinikk på Skjerve på Nøtterøy – nybygg ca. BTA 2 050 m2.

Pakken innebærer ca 2 200 m2 ombygging og ca 4 000 m2 nybygg – noe som av størrelse er interessant for flere totalentreprenører både sentrale og lokale.

Så langt sier byggherrerådgiver åpenBIM Lars Chr Christensen at webinar serien har vært en suksess. At det er enkelt å være tilstede og at pakken er stor nok er nok noe av bakgrunnen for suksessen.

PiV ønsker å komme i dialog med markedet om hvordan byggherren kan legge tilbudsmaterialet og modellene (BIM og åpenBIM) til rette for bredest mulig deltakelse i tilbudskonkurransen. De inviterte til det de kaller et “webinar” på internett hvor du enkelt kan sitte på din egen pc og både se presentasjonene og hører foredragsholderne. Byggherren PiV prøver seg her på en ny måte å skape blest om tilbudet.

PiV satser også på leverandørutvikling innen området BIM.

Det er ennå mulighet for interesserte å delta på webinar, og det er gratis og åpent for alle. Siste webinar i serien går onsdag 16/3 1330 til 1430 og agendaen består av at prosjektleder Thorvald Moe starter med innledning og bakgrunn, så vil prosjekteringsleder Aasmund Bjørnstad presentere de tre prosjektene og til slutt vil byggherre rådgiver åpenBIM Lars Chr Christensen fortelle om modellbasert prosjektering og produksjon generelt og spesifikt i Vestfold pakken. Flere studenter har vært med på webinarene og dette er jo en mulighet for dem til enkelt å ta pulsen på BA næringen og BIM.

Påmelding til webinaret kan du gjøre ved å klikke lenken nedenfor eller kopiere lenke teksten inn i en nettleser og fylle inn påmeldingsinformasjon;

Onsdag 16/3 1330-1445: https://www2.gotomeeting.com/register/520784147