Biltema åpner på nye steder

I fjor åpnet Biltema åtte nye butikker i Norge. I år ligger det an til enda flere.

Åpningen i Mo i Rana 8. mars ble Biltema-butikk nummer 44 i Norge. Det er den fjerde åpningen så langt i år. Kjeden åpnet i Narvik, Finnsnes og Karmøy i februar.

– Vi åpner også straks på Kongsberg, sannsynligvis i midten av april, sier styreleder Magne Teigland i Biltema Norge.

I august står Holmestrand og Lade i Trondheim for tur. Kjeden regner også med å åpne på Hell ved Stjørdal i løpet av sommeren.

– I tillegg utvider vi varehuset vårt i Sarpsborg. I slutten av mars åpner vi et tilbygg som gjør at vi får mye større plass. Samtidig vil eksisterende bygg bli oppjustert både inne og ute, og med forbedrede parkeringsmuligheter, sier Teigland.

Etableringen i Kongsberg betyr blant annet at Clas Ohlson får konkurranse. Kjeden åpnet utsalg i byen så sent som i juni.

I år 2000 fantes det bare åtte Biltema-butikker i Norge. I år kommer antallet til å nå rundt 50 butikker. Netto omsetning ut av butikk passerte to milliarder i fjor. Resultatet før skatt ble på solide 100 millioner kroner.

Fremdeles er det bil og bilutstyr som er kjernen i virksomheten til Biltema, men kjeden er også stor på varegrupper som båt, fritid, hjem, MC, verktøy og kontor.

Med stort og smått har Biltema 15 000 forskjellige varer.

Kjeden er klar med ny katalog i disse dager. Katalogen kommer to ganger i året, vår- og sommerversjonen har cirka 800 nyheter. Biltema får flere produkter for hunder og katter.

 

Nye Biltema-butikker:

Narvik: 1. februar

Finnsnes: 8. februar

Karmøy: 22. februar

Mo i Rana: 8. mars

Kongsberg: april

Holmestrand: august

Hell, Stjørdal: juli/august

Lade i Trondheim: august

Kongsvinger: oktober