Sweco overtar to rådgivere

Sweco overtar Oppland Bygg Consult AS (OBC) og Hans Olav Lie Taksering AS (HOLT).

Med virkning fra 15.03.2011 blir selskapene en del av Sweco som med dette styrker sin posisjon ytterligere, innen byggeteknikk- og ledelse, og blir nå det største tekniske rådgiverselskap i region Oppland/Hedmark.

Med overtagelsen av OBC AS og HOLT AS forsterker rådgiverselskapet Sweco sin posisjon i områdene Hedmark, Oppland og Akershus og tilføres dyktige ingeniører med bred kompetanse innen prosjektadministrasjon, byggteknikk og taksering.

- Overtagelsen er med på å styrke oss ytterligere innen byggeteknikk og ledelse. OBC ble etablert i 1954 og har en erfaren stab med praksis fra de fleste typer bygg og anlegg. De er godt etablert i det lokale markedet, og har en kundeportefølje vi gleder oss til å videreutvikle sammen, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

OBC AS er et rådgivende ingeniørfirma med 15 ansatte, lokalisert på Gjøvik. Fagområdene er bygningsteknisk prosjektering, prosjekt- og byggeledelse, og andre former for prosjektstyring. Firmaet HOLT AS, med 8 ansatte, eies av OBC og utfører taksering, skjønnsutredninger m.m.

Daglig leder Per Kristian Borgli mener dette er en riktig beslutning for både Sweco og OBC for å forsterke et godt faglig fundament. Med en bredere og mer utfyllende kompetanse vil vi kunne betjene en større kundemasse. - Vi vil delta og bidra til å videreutvikle og styrke selskapet i en region som er i stor utvikling, sier han. - At Sweco er etablert på Gjøvik, Lillehammer og Hamar vil gi våre medarbeidere et bredt flerfaglig miljø og større utfordringer ved at vi kan delta i tverrfaglige prosjekter i et stort selskap med gode verktøy.

Skal levere tjenester innen byggeteknikk, prosjektledelse, prosjekteringsledelse, byggeledelse og taksering

Med 70 medarbeidere i Oppland og Hedmark blir Sweco det største uavhengige rådgiverselskapet i regionen, og kan tilby en komplett portefølje fra alle fag. Vår styrke er faglig bredde og spisskompetanse som gjør oss til det beste valget for våre kunder og samarbeidspartnere. Med denne sammenslåingen står vi enda bedre rustet til å utvikle gode løsninger for fremtiden.