Vekst for E.A. Smith

EA Smith konsernet leverer et forbedret resultat i 2010 sammenlignet med 2009.

- Dette er gjort mulig blant annet gjennom et sterkt fokus på marked og kundebetjening. Smith konsernet var samtidig tidlig ute med tilpasning av drifts- og kostnadssiden til den internasjonale konjunktursituasjonen som man sa ville komme til å prege aktivitetsnivået i 2009 og 2010, skriver selskapet i en pressemelding.

Driftsinntektene i fjor endte på 2.488 millioner kroner mot 2.479 millioner året før, mens resultatet før skatt doblet seg fra 15 millioner kroner i 2009 til 31 millioner kroner i fjor.

Hovedvirksomheten i E.A. Smith konsernet er knyttet til de landsdekkende konseptene Smith Stål, Bygger'n og HibaHus. Innenfor stålsektoren har aktiviteten stabilisert seg etter det kraftige fallet som bransjen opplevde i 2009. Infrastruktur og næringsbygg ga vekstimpuls i slutten av 2009 og inn i 2010 hvoretter aktivitetsnivået har vært nokså stabilt.

- Vi har befestet vår posisjon innenfor alle våre markeder i 2010. Moderniseringen av stålvirksomheten på Ila i Trondheim er ferdigstilt, og virksomheten framstår nå som en av landets mest moderne stålvirksomheter, skriver de.

Innenfor byggevaresiden åpnet vi et nytt byggvarehus på Stavset i Trondheim våren 2010 som har blitt godt mottatt i markedet.

E.A. Smith konsernet gjennomførte i 2010 en innfusjonering av heleide datterselskaper innenfor konsernets ordinære handelsvirksomhet inn i morselskapet E.A. Smith AS. Bakgrunnen for denne fusjonen var blant annet for å forenkle og effektivisere selskapsstrukturen i konsernet.

- E.A. Smith konsernet framstår ved inngangen til 2011 med en rasjonell og lønnsom drift, en sunn balanse, solid egenkapitalsituasjon og god likviditet, skriver selskapet i pressemeldingen.