To alternativer på E6 Moelv-Biri

Statens vegvesen sendte mandag 14. mars planprogrammet for firefelts E6 mellom Moelv og Biri til kommunal behandling i Gjøvik og Ringsaker kommuner.

I planprogrammet er det to alternative traseer for en firefelts veg på strekningen. Det er ventet at planprogrammet behandles av Gjøvik og Ringsaker i løpet av første halvår i 2011.

Planprogrammet danner grunnlaget for den kommende kommunedelplan med konsekvensutredning for utvidelsen av E6 på strekningen. En vesentlig del av strekningen er ny Mjøsbru. Statens vegvesen foreslår at etaten i kommunedelplanen utreder to alternative traseer med:

• Ny firefelts bru cirka 50 meter sør for eksisterende bru.
• Ny firefelts bru cirka en kilometer sør for eksisterende veg.

I begge alternativene er det forutsatt at eksisterende bru blir en lokalveg. Du kan lese mer om de to alternativene i planprogrammet som kan lastes ned i kolonnen til høyre.

Statens vegvesen anser det som viktig at utbyggingen av E6 på strekningen Moelv-Biri blir med omtalt i Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2014 til 2023. For at strekningen kan bli med i NTP for denne perioden, er det viktig at kommunedelplanen på strekningen blir vedtatt innen utgangen av 2012. For at dette skal kunne skje, må planprogrammet stadfestes før sommeren 2011 slik at arbeidet med kommunedelplanen kan starte i august/september.