Kaspar Strømme bygger sjørøverby

Kaspar Strømme AS starter nå byggingen av Abra Havn, en vaskekte sjørøverlandsby ved Dyreparken i Kristiansand med 171 leiligheter.

Dyreparkens styre ga i helgen grønt lys for utbyggingen øst for Grashavet. Dermed er det klart for en av de største utbyggingene av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne.

- Dyreparken er inne i en offensiv periode. Etter byggingen av Badelandet i fjor blir Abra Havn den desidert største investeringen i Dyreparkens historie, skriver de i en pressemelding.

Abra Havn blir et gjennomtematisert overnattingstilbud basert på Kaptein Sabeltanns historier. Her skal man kunne bo i Langemanns hus, i Pelle og Pysas hus og i husene til mange andre figurer fra Kaptein Sabeltanns univers.

Abra Havn skal inneholde 171 leiligheter der det er lagt til rette for enkelt selvhushold. Man vil imidlertid kunne få bestilt måltider for levering, eller man kan benytte spisestedene i Dyreparken. Det blir lagt opp til om lag 750 senger fordelt på 3-sengers, 4-sengers, 5- sengers og 6-sengers leiligheter med ett, to eller tre soverom.

Byen inneholder også en borg - Villa Rosa - hvor det er 12 leiligheter. I tillegg er det et fellesbygg med alle servicefunksjoner som inngang, resepsjon, butikk, lager og kontorfasiliteter. Abra Havn skal også kunne benyttes til gruppearrangementer, bedriftsarrangementer og teambuilding.

Åpning av Abra Havn er planlagt til pinse i 2012.