Lønnheim saksøker Ski

Kofa mener at Lønnheim skulle ha fått kontrakt på bygging av en idrettshall for Ski kommune i Akershus. En annen entreprenør ble valgt - og det betyr at kommunen nå kan vente krav i millionklassen.

Nylig vant Lønnheim frem med en annen sak. Den gang mot Dønna kommune i Nordland.

Her måtte kommunen punge ut med 250.000 kroner og foreta ny anbudsutlysning av kommunens nye flerbrukshall grunnet flere brudd på reglene for offentlige anskaffelser.

Det er noe liknende som nå skjer i Ski kommune noen mil sør for Oslo. Her ga kommunen oppdraget med å bygge Langhushallen til Peab AS.

Klagenemnda

På samme måte som i tilfellet med Dønna kommune, gikk Lønnheim Entreprenør i april i fjor til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) med saken. KOFA har nå fastslått at oppdraget skulle vært tildelt Lønnheim Entreprenør.

Ifølge Østlandets Blad har klagenemnda blant annet konkludert med at taket på hallen i tilbudet fra Peab AS, var for flatt. Det oppfylte ikke minstekravet i kravspesifikasjonen. Andre skulle derfor ha fått oppdraget.

Siden Lønnheim fikk medhold på dette punkt, ble ikke de øvrige ankepunktene i klagen realitetsbehandlet.

– Jeg ville blitt overrasket hvis utfallet hos KOFA hadde blitt annerledes. Vi forsøkte inngående å forklare Ski kommune at det var gjort en feil. Dessverre hadde vi ulikt syn på dette, sier administrerende direktør Even Lønnheim i en kommentar til avisa.

Penger

Hallen står snart ferdig på Langhus, så fortsettelsen vil dreie seg om penger, ikke bygging.

– Nå reiser vi et erstatningskrav mot Ski kommune. Økonomer og jurister jobber med dette nå.

– Hvor mye vil det dreie seg om?

– Det kan jeg ikke si ennå, men et sted mellom mange hundre tusen og noen millioner. Vi snakker om store summer. Kravet vil være klart om en måneds tid, sier Even Lønnheim og legger til at han aldri har vært borti så åpenbare brudd på reglene for offentlige anskaffelser.

Se hva Kofa skriver:

http://www.kofa.no/PageFiles/1985/2010-109.pdf

Les hva Østfoldets Blad skriver:

http://www.oblad.no/ski/ski-kommune-kan-fa-millionkrav-etter-anbudstabbe-1.6095281