Stortinget sier opp Adecco

Stortinget fornyer ikke kontrakten om vikartjenester med bemanningsselskapet Adecco.

 

Vedtaket i presidentskapet ble fattet før Adecco fredag innrømmet å ha overfakturert Stortinget med en halv million kroner.

– Vi har allerede besluttet ikke å forlenge kontrakten med Adecco. Overfaktureringen bekrefter at denne beslutningen var korrekt, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Kontrakten med Adecco utløp fredag, og selv om selskapet lå best an på pris, ble de mange bruddene på arbeidstidsbestemmelser utslagsgivende.

Adecco innkalte fredag ettermiddag til pressekonferansen for å opplyse at deres interne gransking har avdekket overfakturering av både Stortinget og Oslo kommune. Selskapet visste da at Stortinget har avsluttet samarbeidet, men valgte ikke å si noe om dette.

For Stortingets del har feilfaktureringen skjedd i perioden 2007 til 2010 og beløper seg til 472.000 kroner pluss renter og moms. Beløpet ble ifølge direktør for personal og ledelse, Jørn Granås, tilbakeført allerede fredag.

Overfaktureringen av Oslo kommune ligger på mellom en og tre millioner kroner i perioden 2009-2011 av et samlet fakturert beløp på 119 millioner. (©NTB)