Jordskjelvfare i Oslo?

Flere har kommet med spørsmål om det er jordskjelvfare her i landet, og spesielt da i hovedstadsomådet.Thomas Henden har sendt et spørsmål til Plan-og bygningsmydighetene i Oslo med kopi til flere, bl a Byggeindustrien.

Henden skriver: Dette er noe jeg har lurt på lenge, etter å ha snakket med eldre mennesker som har fått overleveringer/skildringer av det store jordskjelvet i 1904, og pga jordskjelvet i Japan, og at det er lenge siden siste jordskjelv i Oslo, er problemstillingen blitt aktualisert:

Jeg tenker spesielt på "Barcode"-byen i Bjørvika, hvor det vel er leire, men også generelt når det gjelder krav til hva nybygg generelt skal tåle?

Er det tatt hensyn til at bygninger skal tåle jordskjelv inntil en viss styrke, spesielt da ved godkjenningen av høyhus?

Selv om jordskjelv ikke er noe stort problem i Norge, fordi vi ligger langt unna de mer aktive sonene, er problemstillingen alvorlig nok. Av og til forekommer også skjelv inne på jordplater, såkalte intra-plateskjelv.

Siste større slikt skjelv var i 1904, 5.4 på Richters skala, i Osloområdet, viser for øvrig til følgende på www.jordskjelv.no

100 år etter 1904-jordskjelvet

Det er nå gått over hundre år uten jordskjelv av tilnærmet samme størrelse i denne delen av Norge. Denne seismiske stillheten gir grunn til å spørre om 1904-skjelvet var en enkeltstående hendelse, eller om et nytt stort jordskjelv er rett rundt hjørnet.

Les mer her:

http://www.jordskjelv.no/jordskjelv/1904-2.html

Er godkjenningen av nye byggeprosjekter, spesielt da høyhus, utformet slik at moderne bygninger mest sannsynlig skal tålejordskjelv av tilsvarende styrke som det som skjedde i 1904?