Kostbar seier

SV har vunnet kampen om oljevirksomheten i Lofoten. Det tror vi blir en kostbar seier for Arbeiderpartiet og Norge. Det er ikke tvil om at et stort flertall både i Arbeiderpartiet, på Stortinget og i det aktuelle området vil ha oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. Men Jens Stoltenberg er mer opptatt av å holde sammen en rødgrønn regjering enn at det skal skje en utvikling i Nord-Norge. Hovedproblemet er at den evinnelige interne krangelen i regjeringen stanser mange andre prosjekter.

Vi skrev nylig om at Samferdselsdepartementet har en milliard kroner ubrukt på sitt budsjett. Vi skulle tro at det er nok av oppgaver å ta fatt på. I dag leser vi at halvparten av pengene som er bevilget til utbygging av sykehjem står ubrukt. Dette viser at vi har en regjering som synes å være helt ut av evne til styring. I tillegg kan vi ramse opp en hel rekke andre forhold som kunne ha vært løst på en bedre måte ved at man hadde en mer handlingsrettet politikk.

Spørsmålet mange nå stiller seg er hvilken pris småpartiene i regjeringen har betalt for å tvinge gjennom vedtaket om nei til konsekvensutredning. Dette er partier som beveger seg farlig nær sperregrensen. Når man ser hvilken plass alle nei-personer får av oppslag i media, kunne man tro at folkeviljen synes klar, men det er den slett ikke. Her blir det nok en blåmandag for mange når valgets time kommer.

Ellers er det besynderlig å høre de kommentarer som nå kommer fra regjeringspartiene. Alle ser dette vedtaket som en seier. Etter vårt syn er dette et spillfekteri som nok en gang setter politikere i vanry.