Raskere og sikrere strøminstallasjon fra Efa

Efa Elektro AS styrker sin posisjon som leverandør til prosjekter ved å overta agenturet for strømskinner fra EAE Elektrik, en av verdens ledende produsenter.

- Nå er vi komplette, med den mest avanserte teknologien fra trafo til tavle, fra tavle via strømskinner og videre ut i anlegget til pluggbar installasjon, sier salgs- og markedssjef Espen Schønningsen. - Vi kan nå prosjektere og levere komplette løsninger for energidistribusjon i yrkes- og næringsbygg. For våre kunder betyr det færre leverandører å forholde seg til, og økt trygghet for leveransen.

Kortere montasjetid
Strømskinnene brukes til energidistribusjon fra trafo til tavle og videre ut i installasjonen. Skinnene prefabrikkeres som et modulsystem i riktige dimensjoner og former for det enkelte bygg, og monteres som ferdig tilpassede komponenter. De tilbys med aluminium i både ledere og kapsling for å oppnå lavest mulig vekt. - Det er mye raskere å montere strømskinner enn tradisjonelle kabelløsninger. Der man tidligere har benyttet flere stigeledere, kan vi nå tilby èn skinnepakke som igjen avgrenes i hver etasje, sier Schønningsen.

Enklere prosjektering
I forhold til tradisjonell kabling har strømskinner lavere spenningsfall, høyere kortslutningsytelse, kortere installasjonstid og større sikkerhet. Fleksibiliteten i systemet, med enkel avgrening for uttak av kraft, gjør at planleggingen blir enklere og tar kortere tid. Det gir stort rom for endringer, både under prosjekteringsprosessen og senere i byggets levetid.

Strømskinnene har mindre elektromagnetisk stråling enn tradisjonell kabling, og skaper mindre interferens på f.eks datasystemer. Datakabler kan derfor legges nærmere kraftforsyningen, noe som forenkler byggearbeidene.

Større sikkerhet
Ved en eventuell brann tåler disse strømskinnene hele 8 timers drift ved 750 grader. Siden det ikke er noen åpne luftrom i selve skinnekassetten, vil den ikke ha noen ”skorsteinseffekt”. Dette eliminerer behovet for brannbarrierer ved EI60. Selve strømskinnene er naturligvis ikke brennbare, og de har heller ingen brennbar isolasjon som kan frigjøre farlige gasser ved oppvarming.

Satser tungt
- Etter å har fått grundig opplæring hos produsenten EAE i Tyrkia er vårt prosjektteam allerede i full gang med å regne på prosjekter, sier Schønningsen.

- Vi styrker laget ytterligere ved å ansette Petter Sandsnes som ny produktsjef. I tillegg startet Einar Nordås hos oss 1. februar, han har flere års praktisk erfaring med strømskinner fra EAE.

Einar Nordås har tidligere jobbet med strømskinner hos Norshield AS. Fra samme dato som Nordås begynner i Efa Elektro AS, avvikler Norshield AS strømskinne satsningen i Norge – det betyr i praksis at Efa Elektro AS nå er ene-distributør av strømskinner fra EAE i det norske markedet.

Gode utsikter
- De som vil oppdatere seg på alle fordelene strømskinner gir finner dem beskrevet på nettsiden vår, efa.no. Hos EFA Elektro forventer vi at strømskinner langt på vei vil erstatte tradisjonelle kabelløsninger i løpet av få år, noe vi også ser på mengden prosjekter som inneholder strømskinner. Det minner om den klare trenden vi har sett innen pluggbare installasjonssystemer – dette er fremtiden, sier Schønningsen.