Arkitektstudenter inviterer til konkurranse

Studentene Hans Martin Frostad Halleraker, Magnus Asker Pettersen og Peder Edward Brand ved AHO har dratt i gang en arkitektkonkurranse for studenter over hele landet.

120HOURS er en konseptuell konkurranse på arkitekturfeltet spredt over fem dager. Konkurransens hovedmål er å skape en plattform for fremtidige talenter til å etablere seg i det norske arkitekturmiljøet. 120HOURS mål er å øke sosial og politisk bevissthet blant studentene ved å lage en oppgave som er svært relevant i dagens arkitektoniske debatt.” (Utdrag fra Arkitekturens år; 2011.arkitektur.no)

- Drivkraften bak prosjektet var at vi ønsket et høyere engasjement blant arkitektstudentene, samt gi dem en ny og uavhengig arena å vise seg fram på. Vi ønsker å etablere en plattform for profilering og promotering av Norske arkitektstudenter. Dette gjøres mulig gjennom en konkurranse som er skreddersydd for studiesituasjonen, slik at den fanger en størst mulig mengde av studentene, på kryss av årskull og institusjon. Konkurransen vil være samfunnsaktuell og engasjere studentene til å delta i den arkitektoniske debatten, sier Hans Martin Frostad Halleraker.

Han viser til at det blir stadig vanskeligere å få byggeoppdrag som ung arkitekt.

- Byggherrer søker trygghet i erfaring og gjennomføringsevne, og ekskluderer dermed mange unge uprofilerte arkitekter. Løsningen for disse arkitektene er å delta i konkurranse på konkurranse, og gjennom dette ulønnede arbeidet bygge seg opp en portofolio. Vi ønsker at vår konkurranse skal gi prestisje og være noe alle studenter higer etter å gjøre det godt i, for så å kunne presentere sitt forslag i en portofolio for senere referanse. Blir man premiert vil dette fungere som et kvalitetstempel og gi anerkjennelse slik at studenten stiller sterkere senere, utdyper han.

De har frem til nå fått inn 43 påmeldte team, jevnt spredt på AHO, NTNU og BAS. De har også fått påmeldinger fra de norske kunsthøgskolene, Universitetet i Oslo, arkitektskolene i Danmark (København og Aarhus), samt Lisboa.

- Dette er veldig gledelig, og høyst akseptabelt. Det eneste kravet er at du er student på arkitektur- eller kunstfeltet, legger Frostad Halleraker til.

Jury:
Gro Bonesmo, partner SpaceGroup (juryformann)

Magne Magler Wiggen, daglig leder MMW Arkitekter

Bård Breivik, kunstner

Johanne Borthne, FUTUREPROOF

Morten Celius, studentrepresentant, AHO

Priser:
1. premie: 20 000,- NOK
2. premie: 10 000,- NOK
3. premie: 5 000,- NOK

Arrangementet er del av Arkitekturens år 2011.

Påmeldingsfrist: 18. mars klokken 23:59

Konkurransens start: 21. mars klokken 14:00

Konkurransens slutt: 26. mars klokken 14:00