Fryktet buss skulle velte ned på hus i Bergen

Bergingsbiler og brannvesen klarte til slutt å hindre en buss fra å velte ned på et hus i Landås i Bergen onsdag kveld. Både bussen og huset var evakuert.

Politiet fikk melding om den dramatiske hendelsen i Sollia like før klokka 21. Snaut to timer senere var det ikke lenger fare for at bussen skulle skli ned på huset nedenfor.

To store bergingsbiler jobbet med å få bussen tilbake på veien. Brannvesenet var også på plass. Bussen ble etter en stund festet med vaiere, og klokken 22.40 var bussen på trygg grunn, skriver bt.no.

– Veldig dramatisk

– Åtte passasjerer og bussjåføren kom seg ut gjennom et knust vindu. Men dette er veldig dramatisk. Det er stor fare for huset som ligger i skråningen nedenfor. Vi frykter at bussen skal ramle ned på huset, sa operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB mens situasjonen fortsatt var uavklart.

En person som oppholdt seg i huset ble også evakuert. Både busspassasjerene og sjåføren slapp uskadd fra dramaet.

Det var voldsomt snøvær og svært glatt i Bergen onsdag kveld. Bussen skal ha forsøkt å svinge forbi en personbil, da den skled utfor kanten av en murvegg og ble stående på vippen over et bolighus.

Trodde det tordnet

Tove Bragstad som bor i huset som ligger rett nedenfor den balanserende bussen, sier hun trodde det tordnet da bussen braste ut av veien.

– Så fikk jeg snøballer på vinduet. Det var ambulansefolkene som ville få meg ut av huset, sier Bragstad til avisa.

Øystein Nordvik, som bor i det samme boligområdet på Landås, mener sporene på stedet kan tyde på at bussen har sklidd minst en busslengde før den havnet utfor veien.

– Bussen står og balanserer på gjerdet. Det ser ut som om passasjerene har klatret ut via en stige i vinduet bak føreren, sier Nordvik til avisa.