Snart gjennomslag i Høgsettunnelen

Mandag 14. mars kl 1200 er det gjennomslag i Høgsettunnelen på europaveg 39 mellom Knutset og Høgset.

Det er nærmeste naboen til tunnelen på Høgsetsida, Merete Høgset, som får æren av å sette av den siste salva.

Det var ordfører i Gjemnes kommune Knut Sjømæling som fyrte av den første salva på tunnelen 27. oktober 2010, og etter vel fire måneder med tunneldriving er det nå altså klart for gjennomslag.

Tunnelen er drevet fra Gjemneslia mot Høgset. Fjellkvaliteten har vært som forutsatt og dermed også omfanget av fjellsikringsarbeidet. Dette har igjen ført at inndriften har vært som forutsatt i framdriftsplana. Så langt er arbeidet utført uten personskader.

På Høgset pågår arbeidet med stabilisering av grunnen for bygging av vegen fram til tunnelen. Vegomleggingen på Høgset er planlagt med planfri kryssing av europavegen, noe som inne-bærer bygging av ei 33 meter lang bru. Navnet er bestemt til Høgsetbrua. I tunnelkontrakten skal det ferdigstilles ca 1 800 meter ny veg, fordelt på begge sider av Høgsettunnelen.

Høgsettunnelen blir ikke åpnet for trafikk før resterende strekning av E39 mot Batnfjorden blir ferdig våren 2013.

Høgsettunnelen bygges i en felles entreprise med den 970 meter lange Eikremtunnelen på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset. Gjennomslag i Eikremtunnelen er planlagt til påske. Det er AF Betonmast Anlegg – Mika som er hovedentreprenør på de to tunnelene.

De elektrotekniske installasjonene inngår ikke i tunnelentreprisen, de lyses ut i egen entreprise i løpet av de nærmeste dagene.