Arkitektpris til LPO

LPO har blitt tildelt Narud Stokke Wiigs jubileumspris for miljø- og energibevisst arkitektur av ytterste klasse for Bellonahuset og Vulkan-området.

NSW sa følgende om tildelingen av prisen:

- LPO arkitekter med deres plan for Vulkanområdet og Bellonahuset, var en soleklar vinner av NSWs pris for miljø- og energibevisst arkitektur. Prosjektet responderer godt på stedlige forutsetninger, og miljøaspektene er forbilledlig integrert i den arkitektoniske løsningen som helhet. Vulkanområdet har lenge vært et blankt felt på Osloborgernes mentale kart. Planen for området knytter sammen og skaper ny fysiske forbindelser i Oslos sentrale byvev. Et nytt og viktig tilskudd til Akerselva parkdrag og byen som helhet, mente komiteen og fortsatte,

- For prisutdelingen vektlegges Bellonahuset særskilt - et svært ambisiøst prosjekt i forhold til miljø og energibevisst arkitektur. Vi har inntrykk av at det har vært et godt samarbeid rundt byggeprosessen mellom både oppdragsgiver, bruker, entreprenør, rådgivere og arkitekt – dette er helt avgjørende for endelig resultat, sier Støvring. Vulkanområdet fremstår ellers også som et godt eksempel på at dialog mellom arkitekt og plan- og vernmyndigheter kan gi en formålstjenelig balanse mellom nybygg og bevaringshensyn.