GrandeTeknobygg kjøper hele Brødrene Vangstad

Som et ledd i å videreutvikle konsernet GrandeTeknobygg AS har selskapet kjøpt de siste 49% av aksjene i betongentreprenøren Brødrene Vangstad AS, Verdal.

GrandeTeknobygg AS eide fra før 51% av aksjene i Brødrene Vangstad AS. Brødrene Vangstad AS omsatte i 2010 for ca. 60 mill. kr. og har i overkant av 40 fast ansatte og i tillegg en god del innleie av mannskap i høysesongen.

GrandeTeknobygg AS eies i dag 50% av eiendoms- og entreprenørkonsernet MajaTeknobygg og 50% av de tidligere eierne av Grandegruppen på Verdal. Konsernet MajaTeknobygg har ca. 350 ansatte og omsatte i 2010 for ca. 1 mrd. kr.

- Vi ser at det også i vår bransje skjer en rivende utvikling, sier talsmann for de selgende aksjonærene Andor Inge Kjesbu. - De store landsdekkende aktørene øker sine markedsandeler og kravene til prosjektering, og dokumentasjon øker mer og mer. For oss var valget enkelt, og vi ser frem til å kunne bidra med vår kompetanse til å videreutvikle og etablere vår nye gruppering som en ledende totalentreprenør i Midt-Norge, avslutter Kjesbu.

- Oppkjøpet av Brødrene Vangstad er et ledd å strukturere og utvikle konsernet MajaTeknobygg som det ledende entreprenørselskapet i Midt-Norge innenfor bygg og anlegg, sier Svein O. Berg, konsernsjef i MajaTeknobygg AS. Brødrene Vangstad fremstår som en profesjonell og en godt drevet betongentreprenør med betydelig kompetanse på betong.

- For MajaTeknobygg var oppkjøpet av Grandegruppen et ledd i å etablere oss i Nord-Trøndelag, Grandegruppen har en sterk markedsposisjon i Nord-Trøndelag og er en bedrift med betydelig håndverksmessig kompetanse innenfor tømrerfaget. I tillegg ble vi imponert over Grandegruppens store spennvidde i oppdragstyper – fra å bygge den enkle garasjen til å bygge det største næringsbygget, avslutter Berg.

- Når vi nå overtar Brødrene Vangstad 100%, kan vi etablere oss som en fullverdig totalentreprenør på Verdal med det beste mannskapet både på betongsiden og på tømrersiden, sier daglig leder i Byggmester Grande, Morten Hynne. Dette i kombinasjon med et nært samarbeide med MajaTeknobygg i Trondheim skal vi videreutvikle oss som totalentreprenør med Nord-Trøndelag som primærmarked og det øvrige Midt-Norge som sekundærmarked, sier Hynne. Nå skal vi utrede om selskapene skal fusjoneres, og vi skal vurdere en mer rendyrking av henholdsvis byggmesterfaget og entreprenørfaget enn det vi gjør i dag og mer på linje med det som Teknobygg har erfaring med, avslutter Hynne.