Trondheim - Oslo på under tre timer

Trondheim - Oslo på under tre timer? Dette og flere andre spørsmål skal Rambøll finne svar på etter å ha blitt tildelt oppgaven med å utrede høyhastighetstog mellom de to byene.

- Vi gleder oss til å ta fatt på en av de mest spennende oppgavene ingeniører i Norge kan få i vår tid, sier administrerende direktør i Rail-X og Rambølls prosjektleder for utredningen, Frode Mo.

Det er Jernbaneverket som har gitt Rambøll oppgaven med å utrede fremtidens hurtigtogsforbindelse mellom trønderhovedstaden og landets hovedstad. Utredningen vil ta for seg trasévalg, stoppemønster og stasjonsplassering. Videre skal Rambøll utrede kostnader ved å bygge og å drive høyhastighetstog.

- En moderne høyhastighetsjernbane mellom Trondheim og Oslo kan bety store endringer i samfunnet. Folk får nye reisevaner, og det blir mulig å bo og arbeide andre steder enn i dag. Rambølls oppgave blir å lage et grunnlag for beslutningen om en slik jernbane skal realiseres eller ikke, sier Mo som har med seg over 30 fagfolk i prosjektarbeidet.

Høyhastighetsutredningen skal leveres 1. februar 2012.