Solheim vil vurdere nye renseprosjekter

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) sier regjeringen vil vurdere å gi pengestøtte til andre prosjekter for CO2-rensing enn på Mongstad.

Men Solheim kom ikke med konkrete løfter da han ble spurt om detaljene i stortingsmeldingen om Mongstad-prosjektet i Stortingets spørretime onsdag.

– Jeg kan ikke forhåndsklargjøre milliardutbetalinger til bestemte prosjekter. Gassnova gjør sine vurderinger av ulike teknologier og prosjekter, og vi må se på alt med liten skrift, sa miljøvernministeren.

Høyre og Fremskrittspartiet mener regjeringen bør stille midler utover kvoteprisen på CO2 til rådighet for Industrikraft Møres planlagte gasskraftverk i Fræna samt Alcoas mulige aluminiumsverk i Hammerfest.

Opposisjonen brukte mye tid på å kritisere SV-statsråden for de mange forsinkelsene ved Mongstad og for «kamelfrokosten» han hadde med miljøbevegelsen sist mandag – flere dager før stortingsmeldingen om framdriften i den såkalte månelandingen kom.

– Jeg serverte boller og ikke kameler, repliserte Solheim, og la til at det virker som om opposisjonen fryder seg over at det tar lengre tid enn forutsatt å utvikle renseteknologien.

– At vi sliter med å få fram denne viktige teknologien burde bekymre oss alle, sa miljøvernministeren.