Vegvesenet evaluerer bransjesamarbeid

I neste uke inviterer Statens vegvesen og bransjen medarbeiderne til å si sin mening om hvordan arbeidet og samarbeidet fungerer i praksis i Vegvesenets kontrakter.

Undersøkelsen er en oppfølging av arbeidet i policygruppa for bransjesamarbeid som Terje Moe Gustavsen etablerte for vel to år siden. Her deltar vegdirektøren og noen av hans ledere sammen med ledere fra bransjeorganisasjoner og selskaper på rådgiver-, entreprenør- og maskinentreprenørsiden. I løpet av 2010 har også Jernbaneverket og fylkeskommunene sluttet seg til seg til dette arbeidet.

Målet er godt og ryddig samarbeid
Nå inviteres altså byggherrepersonell i Vegvesenet samt prosjektpersonell og andre fra entreprenør- og rådgivningsbransjen til å gi sin oppfatning av liv og lære. Om kort tid vil et utvalg av medarbeidere i Statens vegvesen og bedrifter som har oppdrag for vegvesenet få tilsendt undersøkelsen. Slike målinger vil bli gjort med jevne mellomrom for å følge utviklingen over tid.

- Målingen gir oss nyttig tilbakemelding som vil bidra til å styrke samarbeid, kvalitet og effektivitet i arbeidet. God deltagelse er viktig for utbygget av undersøkelsen.Vi oppfordrer derfor alle til å bruke anledningen til å fortelle hvordan de opplever samarbeidet i praksis, er det samstemte ønsket fra vegdirektør Terje Moe Gustavsen og lederne i bransjen.

Undersøkelse gir bedre rutiner og kontrakter
Resultatene fra årets undersøkelse er klare i løpet av våren og skal brukes til å bedre rutiner og kontraktspraksis som vil komme alle parter til gode.