Backe og Løvenskiold inngår avtale

Backe Entreprenør Holding AS og Løvenskiold Handel har inngått en treårig avtale om kjøp av trelast, byggevarer og logistikktjenester.

Det er første gang Backegruppens lokale entreprenørselskaper går sammen om en felles innkjøpsavtale for byggevarer.

BackeGruppen er en av landets ledende entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern og kjøper byggevarer for totalt 100 millioner kroner per år. Avtalen med Løvenskiold har treårs-varighet med opsjon på forlengelse i ytterligere ett år.

BackeGruppens entreprenørvirksomhet ble i 2010 samlet i Backe Entreprenør Holding AS, som nå består av 11 entreprenørselskaper på Østlandet, i Bergen, Trondheim og på Sandnes utenfor Stavanger, i tillegg til et murmesterfirma og et maskinutleieselskap.

- Entreprenørselskapene har benyttet mange forskjellige leverandører men har nå gått sammen om en felles innkjøpsavtale som sikrer leveranser av produkter og tjenester til konkurransedyktige priser, sier Mårten Skällenäs, innkjøpsdirektør i BackeGruppen. Kompetansen hos Maxbo Proff og Løvenskiold Handels gode logistikkløsninger ble også vektlagt.

- Vi er meget godt fornøyd med at BackeGruppen har valgt oss som leverandør, sier Lars Sandberg, direktør i Maxbo Proff. –Vi gleder oss over at våre produkter blir sentrale leveranser til et konsern som er kjent for å levere kvalitetsbygg i privat og offentlig sektor.

BackeGruppen har om lag 900 medarbeidere, og er et av Norges største konsern innen entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling. Konsernet har tradisjonelt hatt betydelig entreprenørvirksomhet i Østlandsområdet. I 2008 utvidet BackeGruppen virksomheten til sør-vestlandet ved etablering av Backe Bygg på Sandnes utenfor Stavanger. I 2010 kjøpte konsernet Backer Entreprenør i Bergen og 50 prosent av Aasen Bygg i Trondheim.