Veidekke selger Veidekke Gjenvinning

Over flere år har Veidekke bygd opp en solid gjenvinningsvirksomhet gjennom Veidekke Gjenvinning AS. Ved salget til Altor Fund III får virksomheten forsterket mulighet til videre vekst og utvikling, og Veidekke får realisert de verdier som er bygd opp.

 

Veidekke Gjenvinning

Etablert i 1997 som en del av Veidekke Industri. Virksomheten er lokalisert på 11 steder, hovedsakelig i og rundt Oslo. Men det er også avdelinger i Rogaland og i Kristiansund. Det er 143 ansatte. Omsetningen i 2010 var 410 mill. kr, med et resultat på 21 mill. kr.

Solgt for kr. 326 mill. kr. til Altor Fund III som tidligere har overtatt den største aktøren i bransjen, Veolia Miljø AS( tidligere Norsk Gjenvinning). Formålet er å øke virksomheten innen gjenvinning i Skandinavia. Salget betinger godkjennelse i Konkurransetilsynet.

Avfall

Veidekke Gjenvinning behandler ca. 300 000 tonn avfall i året. Det er hovedsakelig byggavfall. Selskapet driver ikke med matavfall fra husholdninger og metall. Det er ca. 7 000 kunder som omfatter både profesjonelle kunder og kunder i privatmarkedet. Virksomheten baserer seg i hovedsak på 10 kbm containere. Veidekke eier 30 % av merkenavnet Retura Norge som retter seg mot nasjonale regionale kunder.

Salget er en del av den restrukturering som nå skjer i gjenvinningsmarkedet som er i rask vekst. Det nasjonale målet er at 80 % av avfallet skal gjenvinnes. I dag gjenvinnes ca. 30 %, hvorav 30 % til energi.

Veidekke har inngått avtale med Altor Fund III (Altor) om salg av 100 % av aksjene i selskapet Veidekke Gjenvinning AS. Altor har tidligere, den 15. februar 2011, offentliggjort kjøpet av Veolia Miljø AS. Veidekke Gjenvinning vil komplettere Veolia Miljø som Altors satsing på det norske markedet. Sammen vil de to selskapene representere en effektiv og fremtidsrettet enhet innen gjenvinning av avfall.

- Morgendagens aktører må kunne tilby markedet den beste service og fremtidsrettede teknologiske løsninger. Veidekke har vurdert ulike utviklingsretninger for Veidekke Gjenvinning og konkludert med at ytterligere profesjonalisering og bedret lønnsomhet best kan oppnås gjennom Altors satsing. Altor har ambisjoner, ressurser og kompetanse for å utvikle og foredle Veidekke Gjenvinning videre. For Veidekke-konsernet var det derfor et naturlig valg å selge virksomheten, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke ASA.

- Veidekke er svært stolt av å ha bygd opp og utviklet en solid og betydelig virksomhet innen dette området. Mange års godt arbeid og innsats fra mange medarbeidere har bidratt til selskapets posisjon i dag. Det skal bli svært spennende å følge selskapets videre utvikling som del av Norges ledende gjenvinningsbedrift, sier Venold.

- Veidekke Gjenvinning AS er en veldrevet og spennende bedrift. Vi er svært glade for å kunne utvikle virksomheten videre sammen med bedriftens ansatte. Veidekke Gjenvinning AS vil passe svært godt sammen med Veolia Miljø AS, og samlet vil den nye virksomheten bli en effektiv og fremtidsrettet enhet, sier Reynir Indahl, partner i Altor Equity Partners.

Veidekke Gjenvinning ble etablert i 1997 og har gjennom en kombinasjon av organisk vekst og oppkjøp gradvis blitt bygd opp til en ledende gjenvinningsvirksomhet med fokus på behandling av næringsavfall på Østlandet og i Rogaland i Norge. Virksomheten drives blant annet gjennom datterselskapene Wilhelmsen & Sønner as og Humlekjær Ødegård as. I disse årene har kundenes forventninger om gode miljøløsninger og myndighetenes stadig strengere krav til håndtering av avfall drevet gjenvinningsmarkedet i retning av stadig større profesjonelle industrielle enheter.

Veidekke Gjenvinning har organisatorisk vært en del av Veidekke Industri. Virksomheten hadde i 2010 en omsetning på 410 mill. kroner og resultat før skatt (EBT) var 21 mill. kroner. Antall ansatte er 143.

Samlet vederlag er avtalt til 326 mill. kroner. For Veidekke innebærer transaksjonen en regnskapsmessig gevinst på ca. 105 mill. kroner samt en positiv effekt på netto rentebærende gjeld på 310 mill. kroner.

Due diligence av Veidekke Gjenvinning er gjennomført. Avtalen er inngått med forbehold om godkjennelse fra Konkurransetilsynet, og overdragelse vil derfor først finne sted etter at en slik godkjennelse er gitt.

Veidekke har en god finansiell kapasitet, som blir ytterligere styrket gjennom denne transaksjonen. Konsernet ser positivt på markedsutviklingen i bygg- og anleggsmarkedene i Skandinavia og har tro på gode forretningsmuligheter for konsernets øvrige forretningsområder.