Nytt rettstap for boligselger

Boligkjøper har på nytt fått medhold i retten om heving av kjøpet av en tomannsbolig som hadde vært åsted for et trippeldrap. Selger hadde ikke opplyst om dette ved salgstidspunktet.

Tomannsboligen på Kalbakken i Oslo ble omsatt ett år etter at det ble begått et trippeldrap i huset. Den gangen ble det informert om hva som hadde skjedd i huset i prospektet.

Da boligen i januar 2009 ble solgt videre ble det ikke informert om husets historie. Kjøperen ville heve kjøpet når han kort tid etter ble klar over dette, og huset ble etter hvert solgt på nytt for 250.000 kroner mindre enn ved første forsøk.

Boligselgeren mente at kjøperen burde vært klar over dette siden dette var en sak som hadde fått stor oppmerksomhet i blant annet media, og krevde erstatning for tapet. I februar tapte selger i Oslo tingrett, og nå har han også tapt i Borgarting lagmannsrett, skriver Aftenposten.

I sin kjennelse skriver retten; «det vil ta en god stund før en slik bolig i nabolaget ikke lenger forbindes med hendelsen, selv om minnet om hendelsen nok raskere vil blekne dersom eiendommen som her i en mellomperiode har hatt ny eier.»

Selgeren ble også dømt til å betale saksomkostningene til kjøperen på 170.000 kroner.