EXHAUSTO blir exodraft

1. mars 2011 skifter røyksugerbedriften EXHAUSTO CDT navn til exodraft.

Det er siste ledd i salget av det tidligere søsterselskapet EXHAUSTOA/S til VKR Holding.

- Ultimo oktober 2012 skal EXHAUSTOCDT-navnet være utfaset, og derfor endrer vi det allerede nå, sier administrerende direktør Jørgen Andersen.

- Våre produkter og vår organisasjon endrer seg ikke – det er bare navnet og logoen som er nye, sier han.

Bedriften er verdens ledende leverandør av røyksugere og systemer for skorsteinstrekkteknologi.

- Vi er en velkonsolidert bedrift som har kommet fornuftig gjennom finanskrisen, og det nye navnet vårt og logoen vår utstråler både proaktivitet og optimisme. Vi har ingen grunn til annet, sier Andersen.

- Produktene våre er kjent for høy kvalitet og sikkerhet, og vi bidrar til å sette standarder og krav til skorsteinstrekk. Vi ser fortsatt stort potensial for mekanisk skorsteinstrekk blant annet som følge av større krav til optimal forbrenning, tettere bygninger og lavere CO2-utslipp, legger han til.

EXHAUSTO ble grunnlagt av familien Hermansen i 1957 med en nyutviklet røyksuger for vedovner og petroleumsfyr. Fra denne beskjedne starten har bedriften utviklet seg til å være ledende på røyksugersystemer på verdensplan. I 1963 gikk bedriften også inn i ventilasjonsbransjen. Dette forretningsområdet har siden utviklet seg kraftig, og i 2010 ble ventilasjonsdelen og EXHAUSTO-brandet solgt til VKR Holding, mens forretningsområdet røyksugere, som i 2007 ble skilt ut i selskapet EXHAUSTO CDT, ikke inngikk i salget.

Det opprinnelige produktet, røyksugeren, har feiret 50-års jubileum, og det nåværende produktprogram-met er basert på mange års erfaring og stor kunnskap om forbrenning og skorsteinstrekk.

EXHAUSTO CDT, nå exodraft, er fortsatt familieeiet, har egne kontorer i 6 land og eksporterer til mer enn 40 land over hele verden.