Fikk oppleve idrettshistorie i Kollen

Byggenæringen har spilt en viktig rolle med å gjøre Ski-VM til en suksess gjennom alle de flotte anleggene de har satt opp i Holmenkollen. Mange av næringens bedrifter benyttet også sjansen til å delta i VM-festen. (Se bildekarusell)

Flere bedrifter valgte å ta med seg både egne ansatte og samarbeidspartnere til ulike arrangementer i Holmenkollen. Blant disse er Betonmast.

De stilte sterkt på flere av øvelsene i løpet av Ski-VM. Høydepunktet kom kanskje på herrestafetten. Der stilte de med en gjeng på rundt 30 personer som fikk oppleve den store folkefesten. Nettopp denne øvelsen betyr noe ekstra for nordmenn – det er alltid ekstra stas å vinne noe som et lag.

I forkant av stafetten hadde Betonmast klart å hente inn skilegenden Oddvar Brå. Hans berømte stavbrekk i Ski-VM i 1982 skjedde nettopp på herrestafetten. Betonmast-gjengen fikk derfor inngående kunnskap til hvordan verdens mest berømte stavbrekk skjedde. Men Brå kom også inn på flere spennende aspekter han som aktiv skiløper fikk oppleve. Ikke minst var innføringen av glassfiberski en het potet. Brå hadde like før VM i 1974 skrevet under en avtale om å gå på glassfiberski med Fischer, men dette var ikke alle like glade for i Norge. Det var nemlig mange arbeideplasser knyttet opp til treskiproduksjon i Norge, så saken kom faktisk opp til Stortinget. Enden på visa var at Brå måtte kansellere avtalen med Fischer. Men glassfiberskiene tok selvsagt over relativt raskt, til og med i samme VM åpnet Norge for bruk av glassfiberski for utøverne. Brå fikk også med seg innføringen av skøyteteknikken og lanseringen av fellesstart.

- Innlegget til Oddvar Brå var veldig interessant. Det var spennende å høre hvordan utviklingen av langrennssporten har skjedd fra en utøvers av hans kalibers perspektiv. Oddvar Brå fremhevet flere ganger at utviklingen innenfor skisporten har vært avhengig av at noen har hatt mot til å gå sine egne veier og ikke nødvendigvis har fulgt massene. Dette gir inspirasjon til en bransje som kanskje ikke er kjent for de største ”revolusjonene”? Kanskje dette er en mulighet for oss i Betonmast, spør Petter Vistnes, konsernsjef i Betonmast.

Han var godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet og ikke minst utgangen av dagen.

- Det ble en fantastisk dag i Holmenkollen. Vi fikk høre om noe av den viktigste norske skihistorien, og vi fikk oppleve at langrennsgutta skrev ny idrettshistorie inne på stadion. Det var veldig gøy at vi fikk ta med oss mange ansatte og samarbeidspartnere til et slikt arrangement, legger Vistnes til.