Møter fremtiden med ny Mesterhusbok

Nye forskrifter kombinert med krav fra boligkjøperne til komfort, strømsparing og frihet til å velge egne løsninger fører til en ny generasjon boliger.

Kjedeleder Raymond Myrland i Mesterhus lanserer i dag Mesterhusboken med nye modeller for 2011-2012.

Tendenser viser at huskjøpere ønsker hus med et tradisjonelt utvendig utrykk, men velger en mer moderne stil innvendig. Kjedeleder Raymond Myrland i Mesterhus merker godt at vi er i en brytningstid. – Der folk tidligere ville ha et hus som minnet om det de selv vokste opp i, er folk i dag mye mer opptatt av å kunne lage sine egne vrier på ting. Vi velger fortsatt et tradisjonelt ytre, men på innsiden skal vi ha både moderne, selvbestemte løsninger og det ypperste innen moderne bokomfort, sier Myrland. Spesielt den nye hustypen Nanne er utviklet på bakgrunn av dette.

Få ting i livet er så personlig som å bygge sitt eget hus, og det har derfor lenge vært en tendens til å velge trygge, tradisjonelle hus. Samtidig blir samfunnet stadig mer individualisert, og folk søker nye måter å uttrykke sin egen personlighet på. Myrland mener disse to elementene kommer sammen og gir et generasjonsskifte for boliger.

− Et boligvalg er en veldig følelsesbasert prosess. Mange har en drøm de ønsker å forløse og ser etter design og løsninger som passer akkurat deres drøm. Likevel ønsker man ofte å utforme sitt eget drømmehus fra et trygt og etablert utgangspunkt. Derfor møter vi mange som ønsker et kataloghus, men som vil justere på løsningene. Faktisk er det kun 5 % som bygger rett fra katalogen uten å tilpasse huset til egne behov, sier Myrland.

Samtidig stilles det stadig nye krav til nybygg. Fra og med 1.juli 2010 har myndighetene stilt nye krav til universell utforming og energieffektivitet. Innen et tiår kommer energigjerrige passivhus til å være påkrevet av myndighetene. Dessuten er strømsparing et hett tema som gjør at mange vurderer nye løsninger for å kutte i strømutgiftene. I sin nye husbok lanserer Mesterhus boligmodeller de håper skal treffe de nye trendene.

− Kataloghuset vårt Madelen er et godt eksempel på fremtidens bolig, som kombinerer passivhusenes komfort og energieffektivitet. Husets mange og store vinduer leder dagslyset inn på en unik måte. Andre etasje med flere soverom og lyse hemsløsninger vil spesielt appellere til den yngre generasjon i huset. Det store kjøkkenet inviterer til lange og hyggelig sammenkomster med familie og venner. Dette kombinert med miljøvennlige solfangere og energieffektive ytterkonstruksjoner gjør Madelen til fremtidens hus, forteller Myrland.