Disse ble hedret av Mesterhus

– Det var på tide, kommenterte Trygve Johnsen da han og sønnen Pål-Anders, som står bak Fenstad Bygg på Jessheim, ble hedret som Årets Mesterhusbedrift på kjedekonferansen sist helg.

Fenstad Bygg har vært medlem i 20 år, og har gjennomført et vellykket generasjonsskifte. Bedriften ble berømmet for å ha tatt i bruk sosiale medier med blant annet egen facebook-side. Videre har man lagt ut videoer på youtube. De har også bygd et visningshus til nærmere seks millioner kroner samt annonsert skikkelig som er en helt ny offensiv praksis blant kjedemedlemmene.

Prisen utdeles til den Mesterhusbedriften som har utmerket seg og utviklet seg på en positiv måte med positive holdninger, fulgt reglene for medlemskapet, tatt særskilte initiativ, gjort en spesiell innsats eller på annen måte vært aktiv eller vært med på utvikling av Mesterhus-konseptet.

Hederen som Årets Selger gikk i år som i fjor til Odd Martin Velsvik fra Tømrerservice i Volda. Han tok i år storeslem ved å ta prisen både når det gjelder flest solgte kontrakter og flest solgte boenheter. Superselgeren var ikke til stede på konferansen og takket for prisen gjennom et video-innslag.

Heller ikke Håndverksbygg med daglig leder Erling Askautrud var til stede da Oslo-bedriften ble hedret med Årets Miljøbedrift. Prisen går til Mesterhusbedrifter med miljøprofil og som engasjerer seg med bygging av energi- og miljøvennlige boliger. Her står bedriften i klasse seg for seg etter å ha lagt hodet på blokka ved å gi pris på å bygge 17 passivhusboliger med Obos som oppdragsgiver.

Trønder-bedriften Bolig- og Næringsbygg ble hedret med prisen Årets Markedsandel. Prisen deles ut til det Mesterhus-medlemmet som har flest igangsettinger av nye boliger i forhold til sitt markedsgrunnlag.

Prisen som Årets Markedsfører gikk til Jæren og SI. Bygg. Bedriften ble hedret for å ha utmerket seg på en positiv måte ved bruk av kjedens profilelementer samt at bedriften er aktiv i sin markedsføring både eksternt og internt.

Når det gjaldt heder som Årets Mesterhusleverandør, kunne kjedeleder Raymond Myrland opplyse at konkurransen var jevnere enn på lenge. To leverandører skilte seg ut, og etter at alle stemmene fra Mesterhusforhandlerne var talt opp, var det Byggma som stakk av med trofeet. Her er profesjonell service og oppfølging sentrale kriterier kombinert med de beste betingelser, kunnskapsrik på egne produkter samt å bli oppfattet som en leverandør det er lett å samarbeide med.