Mistanken mot Adecco styrket

Mistanken om ulovlig bruk av overtid hos vikarbyrået Adecco er styrket, opplyser politiadvokat Carl Graff Hartmann ved Oslo politidistrikt.

Miljø- og finansseksjonen ved Oslo politidistrikt vil de nærmeste to ukene etterforske det hardt pressede vikarbyrået, blant annet for bruk av ulovlig overtid. Men på basis av den foreløpige etterforskningen, mener politiet det har fått synliggjort lovbrudd.

– Etterforskningen viser at mistanken er styrket, sier Graff Hartmann til NTB.

I det siste har stadig flere kommuner og bedrifter annonsert at de ikke vil fornye kontraktene med Adecco etter avsløringer om brudd på arbeidsmiljøloven.

Selskapet har hittil mistet kontrakten på tre av sine fem sykehjem, og avventer granskingen av forholdene ved de to siste.

NRK avslørte i midten av februar at ansatte ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo hadde jobbet inntil 84 timer i uka uten overtid og sovet i bomberommet mellom vakter.

Senere ble det avslørt lignende forhold også ved Adeccos sykehjem Midtåsen i Oslo og Greverud i Oppegård. Adecco har mistet kontrakten ved alle disse tre sykehjemmene. Granskingen pågår fremdeles ved sykehjemmene Kleppestø i Hordaland og Klæbu i Sør-Trøndelag.