En fantastisk VM-fest

Ski-VM er over – og for mange nordmenn har dette vært en utrolig opplevelse. Vi må først og fremst gratulere alle vinnerne, men takken går også til alle utøvere, til arrangørene og ikke minst til det storslagne publikummet som har gjort dette til en feststund for hele landet. Vi vil også takke alle dem fra byggenæringen som har bidratt til at alle de praktfulle anleggene og all infrastruktur kom på plass til rett tid.

Noen har reagert på overskridelsene i budsjettet, men lite av dette kan tilskrives byggenæringen. Planleggingen var i utgangspunktet alt for dårlig på en del områder. Katastrofen var nær forrige lørdag da tusenvis av publikummere som hadde betalt dyre billetter, ikke kom frem til stadion da øvelsene begynte. Arrangørene tok selvkritikk og de kastet seg rundt. Siden har trafikkavviklingen gått noenlunde greit. Skjønt når så mange titusener mennesker skal fraktes opp og ned til Holmenkollen sier det seg selv at det kan bli problemer.

Mange bedrifter i byggenæringen er også betydelige sponsorer – og de har fått full valuta for pengene.

Nå er det ny hverdag for de fleste, men mange sitter igjen med utrolige minner for resten av livet.

Jeg trodde at jeg var svært så optimistisk da jeg tippet 17 medaljer til Norge. Det ble 20. Et utrolig resultat.

Mange gledesdrepere mener sikkert at pengene som har finansiert anleggene i Holmenkollen, kunne vært brukt på en bedre måte. Vi er ikke sikker på det. Den opplevelsen nordmenn har opplevd de siste dagene har spart helsebudsjettet for mange millioner kroner. For nordmenn har dette vært den beste medisin man kunne få etter en tøff og kald vinter.

TV-bildene fra folkehavet i Holmenkollen og folkehavet rundt Universitetsplassen har gått verden rundt. Dette har en enorm reklameverdi. Alle deltakerne fra de 50 nasjonene som var representert og tilreisende publikummere ellers, må etter dette være noen fantastiske ambassadører for Norge.

Hele arrangementet må også være en god søknad for å få nye arrangement i verdensklassen til Oslo. Det betyr mer gjenbruk av de flotte anleggene. Investeringene er gjort – nå er det viktig at man kan høste i årene som kommer.