Kommune prøvde å selge kong Harald

Slottet hadde lite til overs for at Levanger kommune prøvde å selge kong Harald og en hestebiff for 50.000 kroner for å redde kommuneøkonomien. For dyrt, mener daglig leder Ola Dragset ved Staupslia hagesenter.

 

Levanger kommune sendte ut invitasjoner til utvalgte lokale bedrifter. To personer fra en bedrift skulle få spise middag med kong Harald på Backlund Hotel under byens 1000-årsjubileum i august. Siden byen har en hest i sitt kommunevåpen, har hotellet komponert en egen jubileumsmeny med hestebiff som hovedrett.

Kommunens plan var at overskuddet skulle bidra til å bedre kommunens økonomi. Men ordfører Robert Svarva (Ap) valgte fredag å trekke invitasjonene, skriver Dagens Næringsliv.

– Etter å ha tenkt oss litt om er vi kommet til at det er skjedd en beklagelig feilvurdering i denne saken. Som leder i hovedkomiteen for jubileet sitter jeg med ansvaret, og jeg har gitt beskjed til næringssjefen om at middagen med kongen ikke skal inngå i dette tilbudet, sier Svarva.

Slottet visste ikke noe om tilbudet, og nyheten ble ikke godt mottatt i de kongelige kretser.

– Det er heldigvis ikke en kultur for dette hos oss, kommenterer kommunikasjonssjef Marianne Haugen ved Slottet.

Hun viser til at kong Haralds program i Levanger ikke engang er fastsatt.

Ifølge Trønder-Avisa ble tilbudet sendt ut i slutten av februar, og næringslivet skal ikke ha stilt seg særlig positivt til påfunnet.