Inviterer Borten Moe til felles dugnad

- Vi har stor tro på at Borten Moe kommer til å bidra til en felles dugnad for energieffektivisering i eksisterende byggningsmasse, sier Ketil Lyng adm.dir i BNL.

Regjeringen har satt seg ambisiøse mål om energieffektivisering. Det kan spares 10 Twh fram til 2020, og 8 twh av dette kan tas i eksisterende bygningsmasse.

- Borten Moe må legge til rette for målrettede tiltak ovenfor eksisterende bygningsmasse. Dette er den beste måten Regjeringen kan nå sine mål om energieffektivisering på. Vi vet at Enova i dag sliter med å nå sine målsetninger. Dersom Regjeringen legger om støtteordningene i Enova slik at de treffer den eksisterende bygningsmasse, vil målsetningene kunne nås i løpet av relativt kort tid, sier Lyng.

Det er behov for et bredt sett av virkemidler for å nå målsetningen om å spare 8 Twh i eksisterende bygningsmasse. Dette reflekteres også i den såkalte Arnstad-rapporten som ble framlagt i fjør høst.

- Vi har i dag tatt initiativ til møte med Borten Moe om endringer i Enovas tildelingskriterier. Det må legges til rette for at også private huseiere tilbys gode nok støtteordninger til energieffektiviseringstiltak i egen bolig, fastslår Ketil Lyng.

Han viser til tre konkrete tiltak:
• Det trengs sterke økonomiske støtteordninger rettet mot huseiere, som kan føre til at folk setter i gang med energieffektivisering i eksisterende bygg.

• Det må etableres et nasjonalt system for systematisk etter – og videreutdanning i byggenæringen.

• Det må satses på å utvikle trygge og robuste løsninger for å sikre kvalitet i utførelsen av arbeidene.