Selger kjøpesentertomt

Fornebu Utvikling har solgt en kjøpesentertomt i Danmark til Steen & Strøm.

Fornebu Utvikling ASA (FBU) sitt 80% eide datterselskap,Odense

Prosjektudviklingsselskab A/S (OPUS) i Danmark har i dag inngått en avtale om salg av kjøpesentereiendommen og Karre 3 (næringsareal) i Odense til Steen & Strøm Holding A/S. Tilbudet fra TK Development A/S mottatt tidligere denne uke er dermed ikke akseptert.

Salgsprisen er avtalt til DKK 230 millioner eks. mva, og omfatter salg av kjøpesentertomten på 40 000 kvm BTA samt 18 000 kvm BTA næringsareal på Karre 3. Kjøpesummen er på nivå med bokførte verdier for eiendommene. Transaksjonen forventes gjennomført i april 2011.

- Vi er svært tilfredse med å ha inngått en avtale med Steen & Strøm om salg av kjøpesentertomten og Karre 3. Steen & Strøm sitt tilbud bekrefter attraktiviteten til våre eiendommer i Odense, og det at vi får inn en industriell senterutvikler med stor gjennomføringsevne vil bidra positivt til verdiene av OPUS sine øvrige tomter i Odense, sier Morten Grongstad administrerende direktør i FBU.

- Steen & Strøm er svært tilfreds med kjøpet, som ytterligere vil styrke vår posisjon i Danmark. I tråd med vår vekststrategi skal vi sammen med lokale myndigheter drive stedsutvikling og skape opplevelsessentre for beboerne i nærmiljøet. Vi ser frem til et konstruktivt samarbeid med Odense kommune med sikte på å styrke Odense som handelsdestinasjon og sentrumshandelen spesielt, sier Steen & Strøms konsernsjef Jan Ove Holmen.

Steen & Strøm planlegger å utvikle et moderne og fremtidsrettet kjøpesenter på tomten. Senteret vil ha et markedsområde på 500.000 innbyggere, hvorav ca. 190.000 innbyggere bor i Odense kommune. Med oppføringen av senteret vil Steen & Strøm bli representert med ledende kjøpesentre i alle de tre største byene i Danmark.