Kunstner valgt til nytt regjeringsbygg

Billedkunstneren Vanessa Baird er valgt til å utføre det største kunstprosjektet innendørs i den nye regjeringsbygget R6. Hun skal utsmykke presserommet og to statsrådsseksjoner.

 

Det er kunstutvalget for Regjeringskvartal 6 som har utpekt den 48 år gamle bildekunstneren. Hun bor og arbeider i Oslo, hovedsakelig med pastell, akvarell og tegning på papir i små og store formater.

Baird er utdannet ved Statens Kunstakademi og har i de seneste fem år hatt separatutstillinger i gallerier i Oslo og Berlin.

– Vanessa Bird er en svært dyktig og erfaren kunstner. Vi er stolte over å kunne velge en samtidskunstner som ikke tidligere har vært eksponert gjennom offentlige kunstprosjekter, sier kunstutvalgets leder, Hilde Skjeggestad. Hun er konsulent for Kunst i offentlige rom (KORO).

Byggetrinn 6 består av tre eiendommer i Keysersgate og Teatergaten som til dels rives, nybygges og rehabiliteres til en byggesum av en knapp milliard kroner. Komplekset skal stå ferdig i første kvartal 2012 og vil i hovedsak huse Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet. (©NTB)