Adecco avviser hoderulling

Adecco i Sveits avkrefter at flere i Norge får sparken, og sier uttalelsen torsdag viser til direktøren som har sluttet, melder Dagbladet.no.

Adecco

* Norges største bemanningsselskap. Landsdekkende med over 100 avdelinger og kontorer, har over 8.000 medarbeidere i jobb hver dag, 600 fast ansatte og over 6.000 kunder.

* Tilbyr midlertidige og faste stillinger i norsk næringsliv og offentlig sektor.

* Hadde i 2009 en omsetning på 4,3 milliarder kroner.

* Adecco Norge er del av verdens største bemanningsselskap, sveitsiske Adecco SA, som har kontorer i over 60 land. Adecco SA ble etablert i 1996 etter fusjonen mellom sveitsiske Adia og franske Ecco.

* Adia etablerte seg i Norge i 1990 da de overtok Vikarbyrået AS, men Adecco ble først en ledende aktør ved overtakelsen av Olsten Norsk Personal i 2001.

(Kilde: Adecco Norge, Store Norske Leksikon)

Det var torsdag ettermiddag forvirring om hva toppsjefen i Adecco i Sveits egentlig hadde ment med et intervju han ga til NRK i forbindelse med at virkarselskapet presenterte sitt resultat.

Det ble meldt at toppsjef Patrick De Maeseneire hadde uttalt at de som var involvert og som visste om forholdene her i Norge, ville få sparken.

Adeccos presseavdeling i Sveits uttaler nå til Dagbladet.no at det ikke var det som var ment.

– Den ansvarlige personen for dette selskapet har allerede trukket seg med umiddelbar virkning, sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor til Dagbladet.no.

Direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse sluttet nylig etter at han innrømmet at han i lengre tid kjente til forholdene ved selskapets sykehjem.

Politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim sier til NTB at de gjør lydklippet med Adeccos toppsjef tilgjengelig på nett slik at lesere selv kan bedømme hva han sier.

– Vi hadde en klar oppfatning av hva han sa, og står inne for det vi har gjort, sier Nakkim.