Tomt for nytt politihus i Tromsø

Statsbygg har kjøpt Stakkevollveien 7b til 9 i Tromsø og starter nå planleggingen av nytt politihus.

Tomten er på ca. 9,5 dekar brutto. Det nye politihuset vil dermed bli liggende skrått overfor den nye brannstasjonen. Dette er et framtidig byutviklingsområde, og utarbeidelse av reguleringsplan for politihusprosjektet vil være i tråd med den vedtatte kommunedelplanen.

Statsbygg er byggherre og skal utvikle, bygge og forvalte det nye politihuset. Troms politidistrikt er oppdragsgiver og framtidig leietaker, og samarbeider med Statsbygg om alle beslutninger vedrørende nytt politihus.

Tomtens størrelse tilsier stor fleksibilitet vedrørende valg av bygningsutforming og alt areal kan om ønskelig legges over bakkeplan. Det er også gode utvidelsesmuligheter på tomten.

Politiet i Tromsø flyttet inn i nåværende politihus i Grønnegata i mars 1996. Det har blitt flere ansatte siden den gang, og dermed flere biler, kontorer, garderobeskap m.m., så dette bygget har de nå ”vokst ut av”. Dessuten krever nye funksjoner og tjenester som f.eks. passautomater, DNA-registrering, dataetterforskning og verneutstyr mer plass. Det er også for liten plass til å tilby publikum ordentlige fasiliteter i dag, og noen enheter har måttet flytte ut i andre lokaler.

– Vi er godt fornøyd med å ha kommet i mål med tomtevalget. Prosjektet er nå inne i en programmeringsfase hvor rom- og byggeprogram skal utarbeides. Vi har i prosjektet mål om innflytting i nytt politihus i 2014, sier prosjektleder i Statsbygg, Arnold Pedersen.