Murverksprisen til Akershus nybygg

Murverksprisen 2011 tildeles Forsvarets ledelsesbygg - nybygget, Akershus for fremragende byggekunst i mur.

Det er byggherren Forsvarsbygg, arkitekt Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL, rådgivende ingeniør: Rambøll Norge AS og muravdelingen til Veidekke Entreprenør as som mottar prisen på Norsk Murdag i Trondheim 16. mars.

I juryens begrunnelse står det: ”Ledelsesbyggets tildeles Murverksprisen 2011 for et fremragen¬de bygningsanlegg med høy arkitektonisk verdi. Anlegget er et viktig eksempel på innovativ bruk av tegl i en kompleks situasjon i tilknytning til antikvarisk bygningsmasse som både inspirerer og ansporer. Ledelsesbygget er et verdig bygningsanlegg som speiler vår tid og gir de eldre bygningene en ny referanseramme. På en overbevisende måte er historisk og verneverdig bygningsmasse knyttet an til et moderne og funksjonelt kontorbygg.”

Murverksprisen er en utmerkelse som gis til byggverk i Norge, med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte.

Utdeling av Murverksprisen gjøres i et samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og Norsk Murforum. Norsk Murforum representerer den norske murbransjen og er en del av byggutengrenser.no

Jury Murverksprisen 2011 har bestått av:
Sivilingeniør Ole Krokstrand, byggutengrenser.no
Sivilingeniør Morten Langvik, Mur-Sentret as
Ing. Mari Flaata, redaktør mur+betong
Sivilarkitekt MNALGro Eileraas, Eileraas/Sævik as (oppnevnt av NAL)
Sivilarkitekt MNAL Jostein Bjørndal, Hansen/Bjørndal arkitekter as (oppnevnt av NAL)
Per Christian Berg, redaktør i bladet Murmesteren (Varamann)