Fremtidsrettet hytteutvikling

Utbyggerne av hyttefeltet Fjellsnaret i Uvdal har valgt en litt annen vri en andre hytteutbyggere, hvor miljø og innovasjon er i fokus.

Etter at område 1 ble en suksess med tanke på salg, miljø og innovasjon setter de nå i gang med område 2. Her ligger tomtene plassert øverst i bjørkebeltet med høyeste topp på 1319 moh. Panoramautsikt innover Hardangervidda med sol hele dagen.

- Vi var først med flisfyrt vannbåren miljøvarme. Lokalproduserte hytter med kortreiste materialvalg. Godt samarbeid med fylkesmannen om bevaring av lokalt særpreg og kulturminner. Alt dette fortsetter vi med i Område 2, forteller utbyggerne.

Området blir bygget av ti lokale grunneierne og ikke av en utbygger. - Vi er her for å bli. Ikke for å hente kortsiktig profitt for så å flytte videre til neste utbyggingsprosjekt. Dette er vi flinke til og når vi ser Område 1 så er vi stolte av oss selv, skriver de selv i en pressemelding.

Fjellsnaret ble i 2003 valgt ut som pilotområde i Buskerud fylkeskommunes prosjekt «Framtidsrettet hytteutvikling», og utbyggerne skal jobbe på samme måte denne gangen.

Utbyggerne jobber etter prinsippet - naturen bestemmer. Tomtene integreres i naturen og ikke motsatt.

- Det vanlige i dag med hytteprosjekter er at arkitekten tegner hyttene så lager vi natur rundt hyttene etterpå. Vi har tatt hyttene inn i naturen. Hver tomt er besiktiget og plassert riktig i terrenget. Tomten er laget luftige med riktig sol og utsikt. Hos oss er ingen tomter eller områder like, forteller utbyggerne