Politisk mynt og realiteter

Mange på venstresiden utnytter nå Adecco-saken i helsesektoren til det ytterste i sin iver på å rakke ned på offentlig privat samarbeid -OPS. Også vi synes at det er utrolig trist at enkelte private bedrifter begår ulovligheter. I dette tilfelle har saken med sykehjemmene og Adecco vært helt ødeleggende. Dette er en sak Adecco øyeblikkelig må rydde opp i. De som begår ulovligheter må ta sin straff. Det som svir mest er at man utestenges.

Har andre bemanningsbyrå gått i samme fellen, må det også tas tak i de tilfellene. Det skal være konkurranse, men det må kjempes med blanke våpen.

Ellers er driften ved mange offentlige institusjoner rundt om i kommune-Norger svært så klanderverdig. Det føres en helt elendig personalpolitikk flere steder. Mange sykehjem og andre offentlige institusjoner drives av folk som har null kompetanse i forretningsdrift. Et sykehjem er en stor bedrift med mange ansatte og store innkjøp. Det kreves innsikt i hvordan en slik bedrift skal drives. Det er et uttall av eksempler på at ansatte er sykemeldt i lange tider, ja, mange blir også uføretrygdet på grunn av elendig personalpolitikk og dårlig arbeidsmiljø.

Vi håper at når man nå gransker Adecco-saken, så bruker man også tiden til å se nærmere på alle sider ved driften av de ulike offentlige institusjonene. Her er det et enormt forbedringspotensial. Tar man også med hvordan man bruker penger på drift og vedlikehold, er det store penger å tjene.

Det er ingen løsning at man i all fremtid skal pøse enda mer penger inn i offentlige institusjoner om man ikke lager en plan på hvordan institusjonene skal drives og hvordan man skal forvalte pengene.

Det er utrolig mange flinke mennesker også på offentlige arbeidsplasser som har stor vilje og som har en positiv innstilling til jobben sin. Dessverre er det mange som bokstavelig talt møter veggen på grunn av elendig ledelse. Dette MÅ man ta tak i. Lær av de gode lederne.

Ellers er vi fortsatt overbevist om at OPS – offentlig privat samarbeid har en stor fremtid selv om noen ”kreative” sjeler har gjort sitt for å ødelegge for et slikt samarbeid.