Lederskifte i Motek

Etter 25 år som administrerende direktør i Motek AS, overlater nå Henrik Bryn (64) roret til Vegard Halden (44). Halden som har sivilingeniørutdannelse fra NTH bygg (1991), har jobbet i Motek de siste seks årene.

Han overtar ledelsen av et veldrevet og svært lønnsomt konsern som nå omsetter for 550 millioner kroner i Norge og 55 millioner kroner i datterselskapet i Sverige.

Bryn har jobbet i Motek i 30 år. Han har utdannelse fra Handelshøyskolen i Mannheim i Tyskland. Han startet sitt arbeidsliv i dagligvarebransjen. I Nora gikk det i saft og syltetøy. Senere ble det konfeksjon og tekstil før han startet i Motek.

Han har vært med på å drive frem Motek som en av de store og solide leverandørene til den profesjonelle byggenæringen i Norge. I løpet av årene som har gått, er omsetningen tidoblet. Antall ansatte er firedoblet og ligger i dag på 220 personer i Norge.

Motek importerer utstyr fra verdenskjente leverandører som Hilti, Festsool og Bostitch. Det går i ulikt el-verktøy og festemidler og skruer, spikermaskiner og spiker m v. Dette er produsenter som har satset veldig mye på innovasjon og utvikling – og ikke minst på å levere produkter hvor man setter kvalitet og HMS høyt.

Motek eies av Aspelin Ramm Gruppen. Bryn fortsetter i styret for Motek og skal ellers jobbe med ulike prosjekter. Les mer i Byggeindustrien nr. 4.