Nye byggeregler samlet på ett nettsted

Statens bygningstekniske etat (BE) lanserer den elektroniske veiledningen til de nye byggereglene - "Byggeregler på ett sted".

- Med denne nettløsningen har alle brukerne av plan- og bygningsloven og byggeforskriftene fått et funksjonelt og helhetlig hjelpemiddel. Omfanget og funksjonaliteten virker lovende, sier statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i kommunal- og regionaldepartementet.

- Dette er veiledning de mange praktikerne der ute trenger for å gjennomføre intensjonen med de nye byggereglene, nemlig effektive byggeprosesser og bygg med høg kvalitet, sier Sandbakken.

Statens bygningstekniske etat legger samtidig ut byggeblankettene til gratis bruk i tillegg til den elektroniske gratisløsningen ByggSøk. Alt er tilpasset de nye byggereglene.

Produktene som nå gjøres tilgjengelige for kommunene, byggenæringen og andre brukere av byggereglene, er resultat av et omfattende og krevende utviklingsarbeid som etaten har gjennomført. Dette har pågått parallelt med utvikling av nye forskrifter og dels etter at de nye byggereglene trådte i kraft 1. juli 2011.

Det er lagt opp til en dynamisk veiledning som kan endres når det er behov for det. Sidene vil også inneholde temaveiledninger fra BE og rundskriv fra departementet.

* BEs nye elektronisk veileder http://byggeregler.be.no/