Boligbyggelag bygger omsorgsboliger

Hamar og Omegn Boligbyggelag i samarbeid med stiftelsen Ringsaker omsorgsboliger og Ringsaker kommune, bygger 130 nye omsorgsboliger.

Det forteller de til Ringsaker Blad. Administrerende direktør Kjell Magne Brobakken i Hamar og Omegn Boligbyggelag (HOBBL), håper å starte byggingen til neste år.

Omsorgsboligene skal bygges på Nes, i Brumunddal og Moelv, og tilsammen huse omlag 200 beboere.

Ringsakerordfører Anita Ihle Steen, sier til Ringsaker Blad at leilighetene i de tre nye prosjektene vil være fleksible fordi dagens brukere ofte har litt andre behov enn hva man har vært vant til tidligere. Derfor er tre typer leiligheter skissert.

I første etasje blir det små leiligheter for dem som trenger mye hjelp, og i de neste etasjene blir størrelsen på leilighetene 57,5 kvadratmeter. Brobakken i HOBBL forteller at de de største leilighetene, på mellom 70 og 90 kvadratmeter, blir plassert i toppetasjen og passe fint for par.

Brobakken legger ikke skjul på at dette er et kostbart prosjekt, men viser til at ordninger som momskompensasjon og tilskudd fra Husbanken er med på å gjøre det mulig å gjennomføre.