Tidenes Bravida-resultat

Bravida leverte et driftsresultat på 117 millioner av en omsetning på 1,92 milliarder for 2010.

I fjerde kvartal ble driftsresultatet alene på 41 millioner kroner av en omsetning på 524 millioner kroner. Noe som gir en resultatgrad på 7,9 prosent.

I 2006 hadde selskapet til sammenlikning et driftsresultat på – 88 millioner av en omsetning på 1,18 milliard kroner.

– Jeg kom inn i virksomheten med mandat om å få slutt på tapene i Norge i løpet av ett og et halvt år. Da hadde den norske virksomheten tapt nærmere 250 millioner i løpet av 2005 og 2006 Utgangen kunne være enten med eller uten virksomhet. Vi valgte med - og Bravida Norge er nå et ledende og samtidig sunt selskap, sier administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida Norge.

Selskapets resultat er det beste i historien, både for den norske virksomheten og for konsernet, som leverte 621 millioner svenske kroner på en omsetning på 10,35 milliarder kroner.

– Vi har hatt ekstrem fokus på kostnader, i tillegg har vi latt være å delta i konkurranser der vi mener at prisene har vært for lave. Risikotakningen vår imponerer nok ikke mange, men i de siste to årene har det vært riktig. Vi har nå begynt å være mer aggressive i markedet, ser allerede de første resultatene av en mer offensiv tilnærming til både serviceavtaler og prosjekter, sier Eirik Frantzen.

Både den norske og svenske virksomheten har svært god resultatgrad i fjerde kvartal.

– Vår bransje har nærmest tradisjon for å levere en resultatgrad som gjør at de fleste investorer ikke hylle bransjen. I Bravida har vi både klart å tilpasse oss en svært endret bransje de siste årene, samtidig som kompleksiteten og flerfagligheten øker. Det gir oss en resultatgrad på 7,9 prosent i 4. kvartal, som er blant de beste for de store aktørene i markedet, sier han.

Bravida konsernet har for første gang siden 2007 en økning i ordrereserven sin. I Norge tror Frantzen tror at skiftet først vil komme i andre halvår 2011, og at risikoen for bransjeaktørene da vil øke.

– Det vi historisk har sett når konjunkturen snur er at prisene øker mindre enn både lønn- og materialkostnader. Derfor må er det en øvelse i å være svært finansielt disiplinert, selv om, markedet oppleves som bedre, sier han.

Bravida-konsernet leverte et driftsresultat på 621 millioner svenske kroner av en omsetning på 10.345 millioner svenske kroner. Konsernet forbedret driftsresultatet med 15,8 prosent i forhold til 2009.