Ny prisrekord på utleieboliger

Ny statistikk fra Utleiemegleren viser at snittleie for en 1-roms leilighet i Oslo er på sitt høyeste nivå noensinne.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 20,6 prosent. Det bemerkes at februar og mars 2010 var måneder med noe lavere aktivitet.

I snitt kostet det 9 939 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2011, dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 061 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,3 prosent.

- Vi fortsetter å se stigende utleiepriser. Leiemarkedet følger etter de økende boligprisene. Nå ser vi først at dette gjelder 1-roms leilighetene, men vi venter at dette også vil skje for 2- og 3-roms leiligheten nærmer sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at mange nå er skeptiske til kjøpe seg en bolig, nå som boligprisene stiger så sterkt. Dermed leier de seg en bolig.

- Da oppstår det en situasjon hvor det blir flere leietagere, dette kombinert med et lavt utbud av utleieboliger, gjør at vi ser prisrekorder på utleiemarkedet, sier Skogheim.

Trondheim
I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i februar 2011, dette er en oppgang på 2,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,9 prosent.

Stavanger
I snitt kostet det 11 071 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i februar 2011, dette er en oppgang på 14,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 31,3 prosent.

Romerike
I snitt kostet det 7 534 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i februar 2011, dette er en oppgang på 0,6 prosent sammenlignet med måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,2 prosent..

I snitt kostet det 10 260 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i februar 2011, dette er en oppgang på 2,1 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,8 prosent.

Bærum
I Bærum er utleieprisene stabile.

Bergen
Utleieprisene i Bergen er svakt økende.