Lengste utskjæring med batteri

Den nye stikksagen GST 18 V-LI Professional fra Bosch kan nemlig skjære 22 meter i 22 mm sponplate i ett strekk med et 3,0 Ah Litium-ion-batteri innen det må lades.

Med en lengde på knappe 260 mm er det snakk om et kompakt verktøy til å skjære steder hvor det er langt til stikkontakten, eller for eksempel er en vanskelig arbeidsstilling over hodehøyde eller på en stige. Samtidig gjør det kompakte og ergonomiske designet batteri-stikksagen lett å håndtere og manøvrere når man skal skjære nøyaktige kurver. Det ergonomiske Softgrip bøylegrepet og en effektiv vibrasjonsdemping gjør stikksagen behagelig å arbeide med uten at man blir sliten.

I pendelfart gjennom tre og gips
Det er mulig å oppnå et perfekt snitt på så forskjellige materialer som tre, gipsplater eller stålplater, hvis man varierer hastigheten og utnytter stikksagens 4-trinns pendelregulering av sagbladet. Laveste pendeltrinnet gir finere og renere snittkant, mens høyeste pendeltrinn gir et grovere, men også meget hurtig snitt. Det betyr at for eksempel vaskutskjæringer i bordplater blir like perfekte som tilskjæring av

massivt tre, kabelkanaler, plastrør og lister. Den innebygde blåseren sikrer presisjonen da den blåser snittlinjen fri for spon, og et kraftig LED-lys sørger for at man kan se – selv i mørke. Den robuste fotplaten av aluminium, kan dreies 45 grader til gjæringskutt, og plastikksålen glir forsiktig over følsomme overflater.

Stikksagen har »Gi gass«-funksjon, som gjør den ideell til neddykking. Motorbremsen stopper øyeblikkelig sagbladet hvis start / stopp knappen er sluppet, så man unngår ubehagelige overraskelser. Motoren er for øvrig også beskyttet mot overbelastning med Bosch Electronic Motor Protection (EMP).

Med Bosch SDS-skiftesystem kan man skifte sagbladet uten bruk av verktøy og med kun én hånd. Man kommer ikke i berøring med sagbladet når det løsnes, som er praktisk når bladet er varmt eller knekt.

Fleksibelt batterisystem
Bosch GST 18 V-LI Professional bruker Flexible Power System som gjør det mulig å benytte to batteri-versjoner pr. voltklasse: Premium-batteriet med 3,0 Ah gir ekstra lang tid pr. oppladning til lange rekker av utskjæringer, mens Compact-batteriet på 1,3 Ah har en lav vekt og tar mindre plass.

Bosch har nå hele sortimentet av stikksager med GST 18 V-LI Professional, som kan kjøpes hos ledende byggforhandlere landet ove,r enten uten batteri eller med to stk. 3,0 Ah Litium-ion-batterier pakket i en praktisk L-Boxx.