Bjerkås Næringspark kjøper Hydroparken

Bjerkås Næringspark ANS inngikk i januar 2011 avtale med Holta Eiendom AS om kjøp av Hydroparken på Notodden.

Due diligence er avsluttet, og oppgjør er 3. mars. Formålet med kjøpet er langsiktig drift og videreutvikling av eiendommen.

Kjøper ønsker å videreføre nåværende eiers gode samarbeid med leietakere, brukere og andre lokale samarbeidspartnere – og ser frem til en konstruktiv dialog om en langsiktig videreutvikling.

– Hydroparken har attraktiv beliggenhet, spennende industrihistorie og god tilgjengelighet, sier administrerende direktør Per Kristian Lundquist i Bjerkås Næringspark.

– Området er veletablert med en fin blanding av historiske og nyere bygg, opparbeide parkområder og en solid, allsidig leietakermasse. Vi har samtidig inntrykk av at Notodden Kommune har målrettet fokus på å tilrettelegge for bærekraftig næringsutvikling. Samlet gjør dette Hydroparken meget spennende for oss. Vi ser frem til å planlegge og styre en langsiktig videreutvikling av Hydroparken som gavner både næringsliv og innbyggere i kommunen. Hydroparken vil inngå i vår satsning på denne type næringsparker i østlandsområdet som nå er i overkant av 100.000 kvm eiendomsmasse.

Bjerkås Næringspark AS inngår i Idenas AS som ble stiftet i 2006 og er øremerket langsiktige nærings- og utviklingsprosjekter på Østlandet. Selskapet har de senere år blant annet kjøpt og startet langsiktig videreutvikling av eiendommer i Asker og Brumunddal, henholdsvis via datterselskapene Bjerkås Næringspark og Brumunddal Næringspark. Bak Idenas står selskapene Bryn Eiendom og Sandia Gruppen.